Voorwaarden Bertens ServiceCard

De Bertens ServiceCard kunt u aanvragen als eigenaar van een personen- of bedrijfsauto waarvan het onderhoud is uitgevoerd door Bertens, ongeacht de leeftijd of kilometerstand van de auto.
Indien het kenteken is geregistreerd op naam van een leasemaatschappij kunt u geen Bertens ServiceCard aanvragen.
U kunt de Bertens ServiceCard aanvragen bij één van de vestigingen van Bertens, of door een aanmeldformulier op de website van Bertens in te vullen.
Uitgangspunt voor de Bertens ServiceCard is dat het onderhoud is uitgevoerd volgens het schema wat de fabrikant voorschrijft. Indien dat niet het geval is bij het starten van een nieuwe ServiceCard, dient eerst onderhoud te worden uitgevoerd.
Bertens behoud zich te allen tijde het recht voor uw aanvraag voor een Bertens ServiceCard niet te honoreren.

Looptijd
De ingangsdatum bepalen wij in overleg met u, wij adviseren dit gelijk te laten lopen met uw jaarlijkse onderhoud. De looptijd bedraagt één jaar vanaf de ingangsdatum of eindigt bij het verstrijken van de onderhoudsinterval zoals deze door de fabrikant wordt voorgeschreven.

Verlengen
Ruim voor het bereiken van de einddatum nemen wij contact met u op omtrent de eventuele verlenging van de Bertens ServiceCard.

Beëindiging
De Bertens ServiceCard eindigt automatisch één jaar na de ingangsdatum. Tussentijdse beëindiging is niet mogelijk en u ontvangt geen geld terug. Tevens is de Bertens ServiceCard niet tussentijds overdraagbaar.

Pechhulp
Gedurende de looptijd van uw Bertens ServiceCard heeft uw auto pechhulpdekking in heel Europa, maar ook in Nederland inclusief woonplaatsservice. U kunt de pechhulp bereiken via telefoonnummer 088-1121400 (Nederland) of +31881121400 (Europa).
De pechhulp is inbegrepen in de Bertens ServiceCard, eventuele reparaties zijn niet inbegrepen. Tevens is niet gedekt het tanken van verkeerde brandstof en het verlies van sleutels.
Pechhulp is alleen van toepassing voor de auto zelf. Een eventuele aanhanger of caravan is niet gedekt.
De pechhulp wordt uitgevoerd door AA-team. De algemene voorwaarden van AA-team kunt u hier raadplegen:
http://www.aa-team.nl/algemene-voorwaarden/garage.pdf

Vervangend vervoer bij pech en reisverzekering
Binnen uw Bertens ServiceCard is beperkt vervangend vervoer beschikbaar, hiervoor zijn maximaal 2 dagen gereserveerd.
Bij voertuigen welke een specifieke inrichting hebben zoals ambulances, personenvervoer, taxi’s of bedrijfswagens met een specifieke inrichting zoals bijvoorbeeld imperiaal, trekhaak, koelinstallatie, laadklep wordt er geen passend vervangend vervoer aangeboden.
Indien u lange afstanden gaat rijden, raden wij u aan om ook een reisverzekering af te sluiten zodat een uitgebreide vervangend vervoer dekking via uw reisverzekering is afgesloten.
Vervangend vervoer is alleen geldig bij pech onderweg en niet tijdens onderhoud of reparatie. Hiervoor kunt u gebruik maken van onze reguliere tarieven voor vervangend vervoer.

Servicecomponenten
Gedurende de looptijd van de Bertens ServiceCard kunt u gratis bij één van onze vestigingen terecht voor onderstaande werkzaamheden. Het is niet mogelijk om deze werkzaamheden bij derden te laten uitvoeren.

  • APK-controle: gedurende de looptijd van de card is één APK-controle inbegrepen. De APK-controle is inclusief (indien van toepassing) viergasmeting, roetmeting of deeltjestellermeting en afmeldkosten
  • Vakantiecheck, wintercheck, tussencheck: gedurende de looptijd van de card kunt u de auto maximaal twee keer laten inspecteren, zodat uw auto is voorbereid op alle weersomstandigheden. Onderhouds- en/of reparatiewerkzaamheden die voortkomen uit één van deze controles worden niet vergoed.
  • Bandenreparatie: indien technisch mogelijk wordt een band gerepareerd door een plugreparatie van buitenaf. De kosten van een nieuwe band, het vervangen van ventielen, het balanceren en/of uitlijnen zijn niet inbegrepen.
  • Vloeistoffen bijvullen: gedurende de looptijd van de card wordt motorolie, koel- en/of ruitenwisservloeistof gratis bijgevuld. Dit is niet van toepassing bij regulier onderhoud of reparatiewerkzaamheden. Indien een technisch mankement leidt tot verbruik van vloeistoffen kunnen wij aangeven dat de reparatie eerst wordt uitgevoerd voordat er gebruik gemaakt kan worden van deze service.
  • Lampjes: gratis vervangen van lampjes (zowel het onderdeel als de arbeid), met uitzondering van xenon-, neon-, led-, dagrij- en interieurverlichting. Dit is niet van toepassing bij regulier onderhoud. Overige defecten aan de verlichting zijn niet gedekt.
  • Aircocheck: gedurende de looptijd van de card kan er één keer een gratis aircocheck worden uitgevoerd waarbij de uitstroomtemperatuur wordt gemeten. Onderhouds- en/of reparatiewerkzaamheden die vooruitkomen uit deze controle worden niet vergoed.
  • Voorruit(ster)reparatie: beschadigingen aan de voorruit als gevolg van steenslag ter grootte van maximaal een twee-euromuntstuk worden gratis gerepareerd, onder vertoon van een geldige groene kaart. Indien de kosten worden gedekt door uw autoverzekering worden de kosten door ons aan de verzekeraar berekend. Een eventueel eigen risico wordt niet vergoed.

Bertens behoudt zich het recht voor de voorwaarden of inhoud van de Bertens ServiceCard tussentijds zonder kennisgeving vooraf aan te passen. Op de Bertens ServiceCard zijn de BOVAG leveringsvoorwaarden van toepassing.